Pesto is een Italiaanse saus die oorspronkelijk uit Genua komt en daarom ook wel eens ‘pesto à la genovese’ wordt genoemd. Traditioneel wordt het gemaakt door basilicumblaadjes samen met look, Pecorino of Parmezaanse kaas, olijfolie, zeezout en pijnboompitten te mixen tot een smeuïge saus. Ondertussen zijn er al vele variaties op gemaakt. Deze homemade pesto is gemaakt met rucola in plaats van basilicum. Je kan dus naar eigen smaak variëren met dit recept.
Nodig: (4 pers.)
1 zakje/busseltje verse rucola
1 teentje look
20 g Parmezaanse kaas of Pecorino kaas
2 eetlepels olijfolie
20 g pijnboompitten of cashewnoten
(Zee)zout
Bereiding:
- Verwijder de harde, stugge stukjes onderaan van de rucola.
- Doe rucola, look, kaas, olijfolie en pijnboompitten in een blender en mix fijn.
- Wanneer de pesto te vast is, kan je er een weinig water aan toevoegen tot je de gewenste dikte hebt van je saus.
- Breng op smaak met een weinig zout.
Pesto kan je uiteraard gebruiken bij een pasta of om te smeren op een wrap of op een boterham …