Gember is een wortelstok die we in de keuken als specerij gebruiken. Het heeft een frisse, vrij sterke aangename smaak. Verse gember wordt meestal geraspt of klein gesneden gebruikt. Je kan ook gedroogd gemberpoeder kopen, dat is nog iets scherper van smaak dan verse gember. We hebben met verse gember een drankje gemaakt dat je zowel warm als koud kan drinken. Warm is het aangenaam op koude zomerdagen en tijdens de wintermaanden. Koud, met ijsblokjes, is het extra fris bij warm weer.
Nodig: (1/2 liter)
4 dl water
1 sinaasappel
2 cm gemberwortel
Bereiding:
- Kook het water.
- Maak de gember schoon en rasp deze.
- Pers de sinaasappel.
- Giet het kokend water op de geraspte gember en voeg de geperste sinaasappel toe.
- Laat minstens 5 minuten trekken en giet door een zeefje.
- Drink het warm of koud en indien nodig breng je het op smaak met een weinig suiker of zoetstof.