Cupcake ijsjes

Een zelfgemaakt ijsje. Leuk om te maken samen met de kinderen of voor jezelf. Het is een eenvoudig recept en het is snel klaar. De gesneden kersen verliezen al wat van hun lekker zoet sap. Verwerk het mee in je ijsje en zo krijgt je ijsje ook een mooie diep rode kleur.
Je kan ook met dit recept weer veel variëren. De kersen kan je vervangen door ander fruit of je gebruikt een andere silicone vorm. Heb je geen houten stokje? Gebruik dan een koffielepel of een theelepeltje.

Nodig: (5 stuks)

150 g yoghurt (Skyr of Griekse)

50 g mascarpone

1 zakje vanillesuiker of vanillezoetstof

100 g kersen

Bereiding:

  • Roer de yoghurt los met de mascarpone en de vanillesuiker/zoetstof.
  • Maak de kersen schoon, verwijder de pit en snijd in kwartjes.
  • Roer de kersen onder de yoghurt.
  • Verdeel over 5 siliconen cupcakevrompjes en steek er een houten stokje in.
  • Plaats voor minstens 3 uur in de diepvriezer.
  • Neem uit de vriezer en verwijder de silicone vorm.
  • Laat ze ongeveer 10 tot 15 minuten staan voor je ze opeet.

Je kan het yoghurt-fruit mengsel ook mixen voor je het in de vormen schept. Dan zitten er geen stukjes fruit in je ijsje.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .