Zoals al aangegeven gaan we regelmatig een gerecht maken in de airfryer. Zo kan je je toestel optimaal gebruiken en maak je lekkere gerechten die weinig vet bevatten. Voor dit gerecht is er een butternut of flespompoen gebruikt. Dat is een stevige pompoen die zich uitstekend leent om in zijn geheel klaargemaakt te worden. De pompoen is afgewerkt met een puree van kikkererwten en witte boontjes en is zo een volwaardige vegetarische maaltijd.
Nodig: (4 personen)
1 kleine butternut pompoen
1 blik witte boontjes
1 blik kikkererwten
1 theelepel misopasta (wit of rood)
1 eetlepel pompoenpitten
Handvol verse salie blaadjes
1 theelepel gemberpoeder
Olijfolie spray
Peper en (zout)
Bereiding:
- Verwarm de airfryer voor op 180°C.
- Spoel de pompoen, snijd in 8 stukken en verwijder de pitten.
- Schik de partjes in de airfryer en gebruik de olijfolie spray 2 – 3 keer.
- Zet voor 8 minuten in de airfryer, draai de partjes dan om, besprenkel met olijfolie spray en plaats terug 8 minuten in de de airfryer.
- Giet ondertussen de witte bonen af en spoel goed onder koud water.
- Doe hetzelfde met de kikkererwten.
- Doe de witte bonen, de miso en de helft van de kikkererwten in een kookpot. Voeg een kleine bodem water toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen. Doe in een blender en mix fijn. Voeg als de puree te dik is nog wat water toe. Breng de puree verder op smaak met peper en weinig zout.
- Neem de pompoen uit de airfryer.
- plaats de overgebleven kikkererwten, de pompoenpitten en de blaadjes salie 5 minuten in de airfryer tot ze mooi krokant zijn.
- Verdeel ondertussen ¼ van de puree op een bord, schik er 2 partjes pompoen op en werk af met de krokante kikkererwten, pompoenpitten en blaadjes salie.
