Courgettes gebruiken we vaak om soep mee te maken of voegen we bij soep om ze te binden. Ze kunnnen ook perfect als groente gegeten worden. Meestal worden ze dan opgevuld. Met de vulling kan je veel kanten op, zoals gehakt, groenten, rijst, couscous maar ook met een kaasmengsel zoals bij dit recept.
Nodig: (voor 3 personen)
3 kleine (liefst rechte) courgettes
1 bakje ricotta
1 ei
2 eetlepels paneermeel
2 koffielepels gedroogde oregano
2 eetlepels citroensap
50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spoel de courgettes en snijd ze door zodat je 2 lange helften hebt.
- Hol ze uit met een koffielepel zodat alle pitjes weg zijn.
- Leg ze in een ovenschaal, kruid met peper en zout en besprenkel met de olijfolie.
- Plaats in de oven voor 10 minuten.
- Maak ondertussen de vulling: roer in een ruime kom de ricotta los samen met het ei, het paneermeel, de gedroogde organo, het citroensap en de helft van de geraspte kaas.
- Neem de courgettes uit de oven en vul ze op met de ricotta vulling.
- Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas en plaats terug in de oven voor 15 tot 20 minuten.
- Serveer warm met aardappelpuree, pasta, rijst, couscous …
Dien op samen met een rauwkostsalade.