Bloemkool met witte saus is lekker en het is vast wel het best gekende recept van bloemkool. Toch kan je er veel meer mee doen. Bijvoorbeeld verwerken tot bloemkoolrijst , verwerken in een pizzabodem of de roosjes bakken zodat ze een mooie kleur krijgen en er heel erg hip uit zien.
Nodig: (voor 2 personen)
1 kleine bloemkool
1 eetlepel olijfolie
Kruiden naar keuze: paprikapoeder, curry, chilipeper, cajunkruiden …
Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes.
- Schik de roosjes in een ruime ovenschaal, kruid met peper en zout en de kruiden naar keuze.
- Plaats in de oven en laat bakken tot ze mooi gekleurd zijn en de gaarheid hebben die jij graag wil.
- Kan gegeten worden als groente op zich, of verwerkt in een koude of lauwwarme salade, in een pasta-, rijst-, couscousgerecht …