Gebakken bloemkool

Bloemkool met witte saus is lekker en het is vast wel het best gekende recept van bloemkool. Toch kan je er veel meer mee doen. Bijvoorbeeld verwerken tot bloemkoolrijst , verwerken in een pizzabodem of de roosjes bakken zodat ze een mooie kleur krijgen en er heel erg hip uit zien.

Nodig: (voor 2 personen)

1 kleine bloemkool

1 eetlepel olijfolie

Kruiden naar keuze: paprikapoeder, curry, chilipeper, cajunkruiden …

Peper en zout

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes.
  • Schik de roosjes in een ruime ovenschaal, kruid met peper en zout en de kruiden naar keuze.
  • Plaats in de oven en laat bakken tot ze mooi gekleurd zijn en de gaarheid hebben die jij graag wil.
  • Kan gegeten worden als groente op zich, of verwerkt in een koude of lauwwarme salade, in een pasta-, rijst-, couscousgerecht …

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .