Het hoofdgerecht met zalm en een slaatje van rauw witloof is gecombineerd met een rösti. Deze rösti is gemaakt met de helft aardappelen en de helft knolselder. Zo heb je meteen een portie groenten toegevoegd die vast iedereen lekker zal vinden. De rösti kan je eventueel vooraf maken en verwarmen in de oven op het moment dat je ze wil serveren. Zo heb je minder werk tijdens je feest.
Nodig: (12 personen)
12 stukjes zalm
1 knolselder
1 kg zachtkokende aardappelen
2 eieren
2 eetlepels bloem
1 kg witloof
2 bakjes peultjes
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels magere Griekse yoghurt natuur
½ koffielepel mosterd
½ koffielepel citroensap
2 eetlepels gehakte peterselie
5 eetlepels zachte margarine geschikt om te bakken
5 eetlepels olijfolie
Peper, zout en nootmuskaat
Bereiding:
- Maak de peultjes schoon en kook ze in licht gezouten water beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- Maak de knolselder schoon en schil de aardappelen. Rasp beide fijn en meng ze in een ruime kom.
- Voeg hierbij de eieren, de peterselie en de bloem, roer onder elkaar en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Verwarm in een ruime pan 1 eetlepel margarine en 1 eetlepel olijfolie. Schep met een lepel een hoopje van het geraspte knolselder aardappelmengsel en druk het wat plat met de bolle kant van de lepel. Bak ze 4 tot 5 minuten, draai ze dan om en bak ook de andere kant 4 tot 5 minuten. Bak zo al je rösti’s.
- Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, de mosterd en het citroensap.
- Maak het witloof schoon en snipper het fijn.
- Neem de afgekoelde peultjes en snijd ze fijn.
- Meng het witloof met de peultjes en het mayonaise-yoghurt mengsel.
- Als laatste bak je de zalm. Verwarm hiervoor margarine en olie in een ruime bakpan en bak de zalmfilets.
- Schik een stukje gebakken zalm op een bord samen met 2 tot 3 rösti’s en serveer de witloofsalade in een schaaltje erbij of schik het gewoon mee op het bord.