Feestmenu: feestelijk verloren brood

Bij verloren brood denken we vast meer aan een broodmaaltijd dan aan een nagerecht op een feest. Toch kan je een stukje verloren brood omtoveren tot een fijn, lekker en mooi nagerecht. En door het af te werken met kerstversiering past het helemaal in de sfeer van je kerstfeest.

Nodig: (12 personen)

6 dikke sneetjes briochebrood (vraag het bij de bakker ongesneden en snijd het thuis

in dikke pakken)

2 eieren

1 dl halfvolle melk

1 zakje vanillesuiker of vanillezoetstof

3 kleine rode appeltjes

Kaneel

3 eetlepels margarine geschikt om te bakken

(Light) Vanille ijs of ander ijs naar keuze

Kerstversiering die eetbaar is

Bereiding:

  • Kluts de eieren samen met de melk en de vanillesuiker/vanillezoetstof.
  • Verwarm een beetje margarine in een pan.
  • Dompel een boterham in het ei-melk mengsel en bak in de pan.
  • Na enkele minuten draai je de boterham om en bak je de ander kant.
  • Neem uit de pan en bak zo al je sneetjes brood.
  • Spoel de appels en droog ze af.
  • Steek met een appelboor het klokhuis uit de appels.
  • Snijd ze in fijne schijfjes.
  • Verwarm 1 eetlepel margarine in een pan en bak hierin de appelschijfjes, bestrooi met kaneel.
  • Schik op een bord een half sneetje verloren brood, enkele appelschijfjes en een bolletje ijs. Werk af met kerstversiering.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .