Snoepgoed van de Sint

Is de Sint bij jou langs geweest? Bij ons ook.

Vind je het moeilijk om voor jezelf keuzes te maken? Neem voorgaand artikel rond honger en ‘genots’voeding als basis. Iedereen, ja iedereen, mag genieten van lekkers van de Sint. Wat jij kiest moet voor jou echt genieten zijn. Kies jij op basis van energie (kcal = afbeelding), dan is dat geen goede keuze. Je verlangen naar datgene wat jou het meest aantrekt, wordt enkel groter. Neem jij effectief datgene waar jij van geniet, maar kan je niet stoppen? Ook dan geniet je niet met al je zintuigen.

Doe de test:
Kies een lekkernij uit. Neem een moment dat je ten volle kan genieten (geen andere triggers zoals tv, werkdruk …). Maak het gezellig. En proef met al je zintuigen: ruik, voel, proef en genieten maar.
Achteraf een schuldgevoel? Neem dan zeker contact op met ons team. Schuldgevoelens gaan niet samen met genieten.
Het is ook oké om hier nog niet klaar voor te zijn. Je hoeft niet te kunnen weerstaan aan een hele kast vol lekkernijen. Als je weet dat je het hier heel moeilijk mee hebt en er is toch te veel in huis, geef het dan mee naar de grootouders, werk van de partner, stop het in een doos met de naam van de kinderen op …

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .