Soep is altijd fijn bij een feestmenu. Het is een licht gerechtje en het geeft je wat extra tijd tussen de verschillende gangen. Je kan de soep gerust een dag vooraf maken. Zo komen alle smaken nog beter tot zijn recht.
Nodig: (12 pers)
2 uien
1,5 kg wortelen
3 venkelknollen
1 wit van prei (niet te dik)
2,5 liter water
Handvol fijngesnipperd venkelgroen
Bouillon
Bereiding:
- Pel de uien en snijd in stukjes.
- Maak de prei schoon, spoel en snijd in ringen.
- Neem van de venkel wat fris groen en snipper fijn voor de afwerking.
- Schil de wortelen, maak de venkel schoon en snijd in blokjes.
- Doe de groenten, de bouillon en het water in een ruime kookpot.
- Breng aan de kook en zet het vuur lager.
- Als de soep gaar is, mix ze fijn.
- Schep de soep uit en werk af met gesnipperd venkelgroen.