Fazant is altijd een feestelijk gerecht. Het is lekker en snel klaar. Je kan het gemakkelijk combineren met verschillende soorten groenten en eveneens met verschillende aardappelbereidingen. Kortom een veelzijdig stukje vlees. Wij hebben het gecombineerd met 3 verschillende koolsoorten en gebakken aardappelen. Misschien wel klassiek maar het zal bij je gasten best in de smaak vallen.
Nodig: (12 pers)
12 filets van fazant
1 romanesco
1 bloemkool
2 broccoli’s
6 eetlepels margarine geschikt om te bakken
2 eetlepels olijfolie
2 kg krielaardappelen
1 dl (light) room
1 potje wildfond (400 ml)
3 sjalotten
Bruine roux (kant-en-klaar)
Peper en zout
Bereiding:
- Maak de sjalotten schoon en snipper fijn.
- Schil de aardappelen, spoel ze goed en kook ze tot ze net gaar zijn. Giet af.
- Maak de groenten schoon, snijd in roosjes en spoel onder koud water.
- Kook de groenten beetgaar in licht gezouten water en giet af.
- Verwarm in een ruime pan 4 eetlepels margarine en bak hierin de filets van fazant.
- Verwarm in een andere ruime pan de rest van de margarine met de olijfolie en bak hier in de krielaardappelen.
- Maak ondertussen groenten spies door de broccoli, de bloemkool en de romanesco af te wisselen. Maak er 2 per persoon.
- Neem de filets van fazant uit de pan, wikkel in folie om ze warm te houden.
- Giet het vet uit pan, voeg de sjalotten toe, laat ze kort stoven en voeg de fond toe.
- Laat even inkoken, neem van het vuur en voeg de room toe. Kruid met peper en zout.
- Schik op ieder bord 2 groenten spies, enkele gebakken aardappelen, een stukje fazant en een beetje saus.