Feestmenu: soep met postelein

Feestmenu: soep met postelein

Soep mag niet ontbreken op onze feestmenu. Voldoende groenten voorzien bij een feest blijft toch altijd weer een uitdaging. Met een bord groentesoep kom je al een heel eind. Het is niet zo veel werk en je kan de basissoep al een dag op voorhand maken. Zo moet je tijdens het feest nog enkel de postelein toevoegen. Kan je geen postelein vinden of je bent er geen fan van, vervang deze door waterkers, peterselie of kervel.

Nodig: (12 pers)

2 uien

4 courgettes

2 stukken wit van prei

2 liter water

Blokje groentebouillon of kippenbouillon

1 pak postelein

Bereiding:

  • Pel de uien en snijd in stukjes.
  • Maak de prei schoon, spoel onder koud water en snijd in stukken.
  • Schil de courgette*, verwijder de zaadjes en snijd in stukken.
  • Doe de groenten in een ruime kookpot. Giet er het water bij, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook gaar.
  • Maak ondertussen de postelein schoon. Bewaar enkele mooie blaadjes en hak de rest fijn.
  • Mix de soep.
  • Serveer de soep in een bord of kommetje en werk af met enkele blaadjes postelein.

* De courgette kan je ook ongeschild gebruiken: dan is je soep groener.