Een klein en licht voorgerechtje met zeevruchten is altijd een topper. Het najaar is het seizoen van de coquilles. Het is een zeevrucht die heel goed combineert met veel soorten groenten. Wij hebben deze keer gekozen voor bloemkool en romanesco, beter bekend als groene bloemkool. Als je met de feestdagen ook nog paarse of oranje bloemkool kan vinden, dan kan je dit gerechtje nog meer kleur geven.
Nodig: (10 pers)
30 coquilles
1 bloemkool
½ Romanesco kool
1 bakje kerstomaatjes
1 bakje kiemgroenten (bijvoorbeeld: radijsscheuten)
2 eetlepels vloeibare bakmargarine
Peper en zout
Bereiding:
- Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en spoel onder koud water. Zorg ervoor dat je een dertigtal kleine mooie roosje hebt. Kook beetgaar.
- Maak de romanesco schoon, verdeel in kleine roosjes en spoel onder koud water. Kook beetgaar en giet af.
- Giet de bloemkool af, vang hierbij het kookvocht op.
- Neem de 30 kleine mooie roosjes apart.
- Doe de overige bloemkool samen met enkele eetlepels kookvocht in een hoge smalle kom/beker en mix fijn. Voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de margarine in een pan en bak de coquilles enkele minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.
- Schep op een klein bord een eetlepel gemixte bloemkool en trek met een lepel hiermee een lijn.
- Verdeel op ieder bord enkel roosjes bloemkool, romanesco en tomaatjes.
- Schik op ieder bord 3 gebakken coquilles.
- Werk af met kiemgroenten.