Feestmenu: chocomousse

Feestmenu: chocomousse

Hoe kan je een feest beter afsluiten dan met een heerlijk nagerecht. Ook hier is gekozen voor eentje dat best wel een klassieker is, chocomousse. Samen met fruit en een koekje. Je kan voor het maken van chocomousse pure chocolade nemen. Tegenwoordig heb je ook pure chocolade met caramel, of met kleine stukjes noot, zo kan je 2 verschillende soorten chocomousse maken.

Nodig: (12 porties)
200 g pure chocolade
250 ml culinaire light room
2 eiwitten
Kerstkoekjes
1 pakje bosbessen
1 pakje frambozen
2 kaki’s

Bereiding:
– Doe in een pannetje 250 ml room en de in stukjes gebroken pure chocolade.
– Zet op een laag vuur en laat de chocolade smelten.
– Neem van het vuur en laat volledig afkoelen.
– Klop de eiwitten stijf en schep ze onder de pure chocolade.
– Giet in een ruime schaal en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
– Schil de kaki’s en snijd in stukjes.
– Schik het fruit met het koekje op een bord.
– Schep op ieder bord twee lepeltjes chocomousse.