Feestmenu: cheesecake met frambozen

Feestmenu: cheesecake met frambozen

Cheesecake kan je op veel manieren maken. Kaastaart immers ook. Deze cake wordt gebakken. Zo is hij lekker stevig en makkelijk te verdelen. Frambozen kan je vervangen door ander fruit zoals bosbessen, aardbeien, …

Nodig: (12 pers)

1 pak boudoir koekjes

2 pakken diepvries frambozen

2 bakjes verse frambozen

2 bakjes verse kaas light (Philadelpia)

500 g Griekse yoghurt

3 zakjes vanille zoetstof

1 ei

Zoetstof

Bereiding:

De coulis:

  • Doe de diepvries frambozen met 2 eetlepels water in een pannetje, breng aan de kook. Laat even doorkoken.
  • Zeef de gekookte frambozen.
  • Breng op smaak met zoetstof.

De cheesecake:

    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Neem een springvorm en vet lichtjes in.
    • Schik de boudoir koekjes op de bodem van de springvorm, snijd er enkele in kleinere stukjes zodat de bodem helemaal vol koekjes ligt.
    • Neem een ruime kom, en meng hierin de verse kaas en de yoghurt samen met 5 eetlepels coulis.
    • Voeg de vanille zoetstof toe en breng verder op smaak met zoetstof.
    • Splits het ei, vang het eiwit op in een kom.
    • Voeg de dooier bij het kaasmensgel en roer goed onder elkaar.
    • Klop het eiwit tot sneeuw en roer onder het kaasmengsel (voorzichtig scheppen).
    • Roer er een bakje verse frambozen door en schep het kaasmengsel in de springvorm.
    • Strijk de bovenkant van de taart mooi glad en plaats in de oven.
    • Bak gedurende 20 minuten. Neem uit de oven en maak de springvorm voorzichtig los.
    • Laat de cheesecake afkoelen.
    • Snijd er reepjes van en schik ze op de borden.
    • Versier het bord met enkele verse frambozen en een beetje coulis.

</ul