Brunchideetjes voor pasen

Brunchideetjes voor pasen

Pasen valt vroeg dit jaar. Maar of het nu laat valt of vroeg, een eitje hoort erbij. Het moet niet altijd een chocolade ei zijn !  Het rapen van paaseieren zit er voor mij niet meer in. Het paasontbijt, of een paasbrunch, dat sla ik niet af. Gezellig samen genieten met een tasje koffie of thee en een heerlijk ontbijtje of brunch. Wij zorgen alvast voor enkele ideetjes. Vrolijk pasen namens het hele di-eet team.

Pannenkoekjes met nep spiegeleitjes:    (4 pers.)

Nodig:

100 g bloem

2 dl halfvolle melk

1 eetlepel zonnebloemolie

2 eetlepels olie om te bakken

250 g magere platte kaas

Suiker  of zoetstof

1 groot blik abrikozen op eigen sap

Bereiding:

  • Doe de melk in een ruime kom, voeg bloem en olie toe, roer tot een glad deeg.
  • Roer de platte kaas los en breng op smaak met suiker of zoetstof.
  • Giet de abrikozen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak hierin kleine pannenkoekjes.
  • Schep op ieder pannenkoekje een lepel platte kaas. Strijk uit met de bolle kant van een lepel.
  • Leg in het midden een abrikoos met de bolle kant naar boven.

Yoghurt met vers fruit en muesli: (10 stuks)

Nodig:

½ L magere Griekse yoghurt natuur

Zoetstof

1 bakje bosbessen

1 bakje frambozen

10 eetlepels muesli (zie recept muesli)

Bereiding:

  • Roer de yoghurt los in een kom en breng op smaak met de zoetstof.
  • Schep in kleine glaasje: 2 koffielepels yoghurt, 1 eetlepel muesli, 1 koffielepel bosbessen, 2 koffielepels yoghurt en werk af met 1 framboos.
  • Zet een lepeltje in ieder glas, bouw een torentje of plaats ze naast elkaar.