Dit voorgerecht bevat geen vlees, vis of ei. Wel linzen en noten. Het kan lauw-warm of koud gegeten worden. De feta geeft een fijne toets aan het gerecht. Wil je het nog wat pittiger, vervang dan feta door een blauw geaderde kaas.
Nodig: (12 tot 15 personen)
1 knolselder
1 grote bokaal linzen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde tijm
75 g walnoten (grof gehakt)
100 g feta
1 rode ui
Peper en zout
Handvol rucola
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de knolselder schoon en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
- Schik de blokjes in een ovenschaal, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met de gedroogde tijm. Roer onder elkaar en plaats in de oven.
- Giet de linzen af en laat ze uitlekken.
- Maak de ui schoon en snijd in heel fijne reepjes.
- Neem de knolselder uit de oven als die mooi gegrild is en zacht.
- Roer hieronder de linzen, gehakte walnoten, 1 eetlepel olijfolie en schep onder elkaar.
- Verbrokkel de feta en voeg samen met de rode ui en rucola bij de knolselder en linzen. Schep voorzichtig onder elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bewaar in de koelkast en haal een kwartier voor je het voorgerecht opdient uit de koelkast.
- Schep enkele lepels op ieder bordje.