Feest: knolselder met feta en linzen

Feest: knolselder met feta en linzen

Dit voorgerecht bevat geen vlees, vis of ei. Wel linzen en noten. Het kan lauw-warm of koud gegeten worden. De feta geeft een fijne toets aan het gerecht. Wil je het nog wat pittiger, vervang dan feta door een blauw geaderde kaas.

Nodig: (12 tot 15 personen)

1 knolselder

1 grote bokaal linzen

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel gedroogde tijm

75 g walnoten (grof gehakt)

100 g feta

1 rode ui

Peper en zout

Handvol rucola

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de knolselder schoon en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Schik de blokjes in een ovenschaal, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met de gedroogde tijm. Roer onder elkaar en plaats in de oven.
  • Giet de linzen af en laat ze uitlekken.
  • Maak de ui schoon en snijd in heel fijne reepjes.
  • Neem de knolselder uit de oven als die mooi gegrild is en zacht.
  • Roer hieronder de linzen, gehakte walnoten, 1 eetlepel olijfolie en schep onder elkaar.
  • Verbrokkel de feta en voeg samen met de rode ui en rucola bij de knolselder en linzen. Schep voorzichtig onder elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bewaar in de koelkast en haal een kwartier voor je het voorgerecht opdient uit de koelkast.
  • Schep enkele lepels op ieder bordje.