Tournée Minérale: pompelmoes – tonic

Met onze beide praktijken doen we mee aan ‘Tournée Minerale’ en engageren we ons om een maand geen alcohol te drinken. Voor de ene is dat al wat makkelijker dan voor de andere. We willen je graag een duwtje in de rug geven met dit heerlijk drankje. Het is snel gemaakt, heeft veel smaak en je kan het op ieder moment van de dag drinken. Ik heb de cocktails gemaakt in confituurpotten. Veel hipper dan in een gewoon glas!

Ingrediënten: (3 porties):
2 roze pompelmoezen
1 granaatappel
½ liter tonic (zero)
3 blaadjes verse basilicum
ijsblokjes

Bereidingswijze:

    • Pers 1½ pompelmoes en verdeel over de 3 potten.
    • Verwijder van de overgebleven halve pompelmoes de pel.
    • Snijd in partjes en verwijder de velletjes.
    • Neem ¼ van de granaatappel en haal de pitjes eruit.
    • Verdeel de partjes pompelmoes en de granaatappelpitjes over de 3 potten.
    • Voeg in iedere pot 2 tot 3 ijsblokjes.
    • Vul de potten aan met tonic.
    • Werk ieder pot af met een blad verse basilicum.
    • Serveer koel.

Varieer:

  • Gebruik ander citrusfruit: sinaasappel, citroen, limoen, mineola,…
  • Vervang de verse basilicum door rozemarijn.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .