Valentijns crumble

Valentijns crumble

Voor velen onder ons is Valentijn een moment om samen iets gezelligs te doen. Samen uit eten, gaan ontbijten, noem maar op. Dit jaar valt Valentijn op een dinsdag, dus voor menigeen zal het waarschijnlijk een gewone werkdag worden. Na een werkdag volgt er natuurlijk nog een hele avond! Wij hebben gezorgd voor een gemakkelijk nagerechtje helemaal in de sfeer van Valentijn en dat bovendien niet veel werk vergt. Dat wordt samen genieten!

Ingrediënten: (2 porties)

½ doosje diepvries frambozen

10 gram margarine geschikt voor bakken en braden

½ koffielepel zoetstof

20 g bloem

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel de frambozen (mag diepgevroren) over 2 schaaltjes (hartvorming is extra leuk).
  • Maak de crumble door de margarine te mengen met de zoetstof en de bloem. Roer ondereen met een vork tot je een kruimelig geheel hebt.
  • Verdeel de crumble over de 2 schaaltjes.
  • Plaats in de oven en laat 10 tot 15 minuten bakken.
  • Warm is het een heerlijk nagerechtje, maar het kan ook als tussendoortje.

Varieer:

  • Vervang de frambozen door ander rood fruit.