IJskoffie

IJskoffie

In onze reeks van ijsjes gebruiken we vandaag mokka ijs voor een ijskoffie. Je kan op verschillende manieren ijskoffie maken. Meestal voeg je iets toe waardoor de koffie minder straf wordt. Dus let erop dat de koffie voldoende sterk is als je hem zet. Koffie verliest snel aan smaak. Maak deze koude koffie niet op voorhand of bewaar hem niet of erg kort in de koelkast. Het is niet veel werk, maak hem op het moment dat je hem kan opdrinken.

Nodig: (1 portie)

1 (sterke) koffie

1 bolletje mokka ijs (light)

½ dl halfvolle melk

Bereiding:

  • Zet de koffie en laat afkoelen.
  • Schep een bolletje mokka ijs en doe in een blender (kan ook met een staafmixer).
  • Voeg de koffie bij het ijs en mix fijn.
  • Schuim de melk koud op.
  • Giet de ijskoffie in een glas of mok.
  • Schenk hierop het melkschuim (kan vervangen worden door light room)
  • Drink koud op.