Voedselallergie en -intolerantie

An en Mieke zijn kernleden van de vzw AllergieDiëtisten, Janne is lid. De vzw AllergieDiëtisten staat garant voor expertise rond voedselallergie en voedselintolerantie. (Kern)Leden volgen jaarlijks opleidingen en intervisies.

De AllergieDiëtist zal jouw allergie of intolerantie verduidelijken op een begrijpbare manier. Ze beantwoordt jouw vragen en onduidelijkheden zodat je goed begrijpt of je allergisch of intolerant bent voor voeding. Het geeft jou rust als je begrijpt waar jouw klachten vandaan komen en hoe je het kan aanpakken.

Ze maakt je wegwijs in het complexe geheel van voedselallergieën-en intoleranties. Ze bezorgt je een correcte lijst van voedingsmiddelen die je zonder problemen wel nog kan eten. Ze leert je ook voedingsetiketten lezen zodat je zelf in de winkel kan beslissen welke producten van welke merken nog goed voor je zijn.

Etiketten lezen klinkt vaak gemakkelijk. We kunnen ze wel lezen, maar begrijpen we ze ook?
Weet jij of je zetmeel mag gebruiken bij een tarwe-allergie? En of je tarwezetmeel mag eten bij coeliakie? En melkzuur bij een koemelk-eiwitallergie? En mag er eigeel in de mayonaise zitten bij kippenei-eiwitallergie?

Gelukkig weet de AllergieDiëtist raad.

De AllergieDiëtist bezit bovendien veel productkennis en kan je helpen om de juiste producten te vinden en ze op een correcte manier te gebruiken. Ze is ook in staat om jouw praktische kookproblemen op te lossen.

Weet jij hoe je pannenkoeken bakt met een eivervanger of zelfs bakt zonder ei? Hoe komt het dat jouw pudding op basis van rijstdrink niet bindt? Hoe bak je een glutenvrij brood en glutenvrije koekjes? Kan je zelfs mayonaise maken zonder ei?

De AllergieDiëtist kan haar praktische ervaring met je delen. Je ontvangt lekkere en aangepaste recepten waar het ganse gezin van mee kan eten.

Bovendien zal de AllergieDiëtist jouw eetgewoonten navragen om zo samen met jou te overlopen waar de knelpunten zitten in je nieuw voedingspatroon. Het is belangrijk dat je voeding op lange termijn volwaardig blijft en alle nodige voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, bouwstoffen … bevat. Denk bv. aan een kind met koemelk-eiwitallergie. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het kind met een koemelkvrije voeding toch voldoende eiwitten en calcium binnen krijgt om de groei te verzekeren? Of hoe kan een persoon met een tarwe-allergie voldoende koolhydraten innemen om energie te hebben om te kunnen studeren, sporten, werken …? De AllergieDiëtist helpt jou graag hierbij!

http://www.allergiedietisten.com

Maak een afspraak met één van onze AllergieDiëtisten, An, Janne of Mieke:

Eindhout, Olen, Westerlo, Zoerle-Parwijs:

Zoersel:

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .