Peertjes met Griekse yoghurt

Yoghurt ontstaat door aan melk levende yoghurtcultuur (melkzuurbacteriën) toe te voegen.  Nadat de melk gepasteuriseerd (80 – 90 °C) wordt ze afgekoeld tot 30 – 40°C. Hieraan worden de melkzuurbacteriën toegevoegd. Onder constante temperatuur duurt het 4 tot 16 uur tot de yoghurt klaar is. Dan wordt hij gekoeld en is klaar voor consumptie. Voor Griekse yoghurt wordt de yoghurt in een doek opgehangen. Hierdoor ontstaat een dikke yoghurt.

Nodig: (10 potjes)

2 potjes magere Griekse yoghurt
1 pakje klop klop
1 dl magere melk
Zoetstof
4 peren
½ limoen
2 harde koekjes (type petite beurre of maria koekje)

Bereidingswijze:

  • Breng 1 liter water aan de kook en doe hierbij 2 lepels zoetstof + sap van ½ limoen.
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Kook de perenblokjes beetgaar, neem ze uit het water en laat uitlekken en afkoelen (moeten helemaal koud zijn).
  • Doe de koekjes in een plastic zakje en maak ze fijn met behulp van een deegrol
  • Roer de yoghurt om in een kom en breng op smaak met zoetstof .
  • Doe de melk in een ruime kom, voeg de klop klop toe en klop luchtig gedurende 3 – 4 minuten.
  • Meng de klopklop onder de yoghurt.
  • Neem de glazen en vul ze als volgt:
    • Stukjes peer, laagje yoghurtmengsel, stukjes peer, laagje yoghurtmengsel.
    • Werk af met de koekjeskruimels.

 

Snelle versie:

  • Vervang de verse peren door peren uit blik op eigen sap.

 

Varieer:

  • Gebruik ander fruit: aardbeien, appel, blauwe bessen, bosvruchten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .