Paastaart

Een koekjestaart is een gerecht dat bijna iedereen kent en dat velen doet terugdenken aan zijn/haar jeugd. We vinden het ook altijd wel weer fijn om ze nog eens te maken. Traditioneel wordt de taart gemaakt met boterroom (boter met bloemsuiker). Dat zorgt dat het een zware taart wordt. Wij hebben er een lichte variant van gemaakt in de vorm van een paasei. Niet met slagroom, wel met een lekkere crème met mascarpone. Benieuwd? Zeker uittesten.

Nodig: (6 personen)

15 petit beurre koekjes

1 kopje koffie

250 g mascarpone

2 zakjes vanillesuiker

1 zakje slagschuim (was vroeger klopklop)

1 dl halfvolle melk

Stukje chocolade

3 chocolade paaseitjes en 1 chocolade paasfiguurtje

Bereiding:

  • Roer de mascarpone zacht in een ruime kom.
  • Voeg de vanillesuiker toe, roer goed.
  • Klop het slagschuim op met de melk gedurende 4 minuten.
  • Schep het slagschuim luchtig onder de mascarpone tot een mooie crème.
  • Dompel 5 koekje in de koffie en ze schik op een schaal (zie foto).
  • Schep er een grote lepel crème op en verdeel over de koekjes.
  • Dompel vervolgens weer 5 koekje in de koffie en leg ze op het laagje crème. Bedek met een laagje crème.
  • Herhaal dit nog 1 keer.
  • Schep opnieuw crème op de koekjes, besmeer de zijkanten met een laagje crème + de bovenkant, vorm zo een ei.
  • Rasp de chocolade over het ei en versier met het paasfiguurtje en de paaseitjes.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .