Een croque kan al eens smaken. En nu we met z’n allen ’s middags thuis zijn is er meer tijd om ook voor de lunch eens iets ander te kunnen eten dan een gewone boterham. Maar ook met die gewone boterham kan je verrassende dingen doen. Wat had je gedacht van je boterham eens in een wafelijzer te steken? Zo krijg je een wafel-croque. Het is snel klaar, lukt altijd en je kan er oneindig mee variëren.
Nodig: (4 personen)
8 sneden van een groot rond bruin brood
4 sneetjes (light) kaas
4 sneetjes hesp
Margarine
Portie gemengde sla (of andere rauwe groenten)
Bereiding:
- Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.
- Beleg 4 keer 2 sneden brood met hesp en kaas.
- Besmeer de boterhammen aan de buitenkant met margarine.
- Als het wafelijzer warm is leg je de boterhammen erin.
- Druk even aan zodat de boterhammen goed bakken.
- Bak ze tot ze mooi bruin zijn en de kaas gesmolten is.
- Neem uit het wafelijzer en dien op met een beetje sla of rauwkost.
- Overschot? Snijd in stukjes en gebruik als 4-uurtje uit het vuistje.
Variatie:
- Heb je een gewoon wafelijzer? Gebruik dan sneetjes van een lang brood.
- Vervang de kaas door dunne sneetjes brie, mozzarella …
- Vervang de hesp door kippewit, bacon …
- Liever een vegetarische versie? Bak ze enkel met kaas.
- Liever een veganistische versie? Gebruik veganistische kaas gecombineerd met groenten of smeer er notenpasta, tahin of hummus tussen.