Huisgemaakte aardbeienyoghurt

Huisgemaakte aardbeienyoghurt

Aardbeienyoghurt is ongetwijfeld een veel gekocht product. Het is immers lekker en overal te koop. Je kan het ook zelf maken. De lekkere zoete aardbeien zijn weer volop beschikbaar. Je kan ermee aan de slag.

Ingrediënten: (4 porties)

500 g magere Griekse yoghurt of Skyr

200 g aardbeien

Zoetstof of suiker

Bereidingswijze:

  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en spoel ze onder koud water.
  • Laat ze goed uitlekken.
  • Bewaar 2 mooie aardbeien en mix de overige met een mixer/blender tot moes.
  • Roer de yoghurt los in een ruime kom.
  • Voeg de gemixte aardbeien toe, roer goed en breng op smaak met zoetstof of suiker.
  • Verdeel over 4 kommetjes.
  • Snijd de overgebleven 2 aardbeien doormidden en garneer hiermee je huisgemaakte aardbeienyoghurt.

Variatie:

  • Vervang aardbeien door ander (seizoen)fruit.