Aardbeien-ijsjes

Aardbeien-ijsjes

IJs is een verfrissing bij warm weer. Maar ook als het minder warm is kan het al wel eens smaken. Onze aardbeien-ijsjes zijn lekker, niet al te groot en het grote voordeel ervan is dat je ze kan maken zonder ijsmachine wat toch wel heel handig is. Ze zijn snel klaar en iedereen zal ze lusten. Geniet ervan.

Nodig: (4 stuks)

½ dl magere melk

½ zakje klopklop

100 g aardbeien

100 g dikke Griekse yoghurt of platte kaas 0% vet

zoetstof

Bereiding:

  • Maak de aardbeien schoon en spoel ze onder koud water.
  • Doe de melk met de klopklop in een ruime kom en klop gedurende 4 minuten.
  • Doe de Griekse yoghurt of de platte kaas in een blender samen de aardbeien en mix fijn.
  • Roer er voorzichtig de klopklop onder.
  • Zoet bij, indien nodig, met zoetstof.
  • Verdeel over ijsvormpjes en zet gedurende een 3 tal uur in de vriezer.
  • Geen ijsvormen? Neem een siliconen cupcake vorm vul en steek er een plastic lepeltje of houten stokje in.

Varieer:

  • Graag vanille-ijs? Laat de aardbeien weg en gebruik 1of 2 zakjes vanille zoetstof.
  • Graag chocolade-ijs? Meng onder de Griekse yoghurt of platte kaas 1 koffielepel cacaopoeder.
  • Graag ander fruit-ijs? Vervang de aardbeien door ander fruit.