Bloemkool is een koolsoort, maar in tegenstelling tot meeste koolsoorten, is bloemkool een zomergroente en geen wintergroente. Bloemkool kent verschillende rassen. Wij gebruiken meestal de witte bloemkool. Er bestaan ook groene bloemkolen, bekender onder de naam romanesco of torentjesbloemkool, oranje en paarse bloemkolen.
Nodig: (4 pers)
1 ui
1 wit van prei
1 kleine bloemkool
1 liter water
Bouillon
Bereiding:
- Pel de ui en snijd in stukjes.
- Maak de prei schoon, spoel en snijd in ringen.
- Maak de bloemkool schoon, spoel en snijd in roosjes.
- Neem 2 mooie middelmatig grote roosjes apart (voor de afwerking).
- Doe bloemkool roosjes, ui, prei, bouillon en water in een ruime kookpot.
- Breng aan de kook en zet het vuur lager.
- Neem de apart gehouden roosjes bloemkool en snijd er heel dunne plakjes van. Zorg voor 12 mooie dunne plakjes.
- Als de soep gaar is: mixen.
- Schep de soep in borden, of soeptassen en schik hierin de dunne plakjes bloemkool ter afwerking.