Een salade is altijd weer lekker tijdens de zomermaanden. Je kan er ook oneindig mee variëren. Wij hebben gekozen voor een salade met stukjes kip en Parmezaanse kaas. Eenvoudig, snel klaar en lekker op een warme dag. Wil je geen vlees, vermeerder dan de Parmezaanse kaas en laat de kip weg. Of vervang de kip door een vegetarisch alternatief voor kip/vlees.
Nodig: (voor 2 personen)
1 groot zakje gemengde sla
Handvol kerstomaatjes (mogen verschillende kleuren zijn)
½ komkommer
1 enkele kipfilet
Kippenkruiden
1 eetlepel zachte of vloeibare margarine geschikt om te bakken
Enkele schilfers Parmezaanse kaas
Handvol gesnipperde lente-ui
Bereiding:
- Kruid de kipfilet met de kippenkruiden.
- Verwarm de margarine in een pan, bak de kipfilet, neem uit de pan en laat afkoelen.
- Snijd de komkommer in dunne schijfjes.
- Spoel de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
- Meng de sla met de kerstomaatjes en de komkommer, verdeel over 2 borden.
- Snijd de gebakken en afgekoelde kipfilet in dunne reepjes en verdeel over de 2 borden.
- Werk de borden af met enkele schilfers Parmezaanse kaas, de lente-ui en kies – als je dat wenst – een sausje naar eigen smaak.
Deze maaltijdsalade is lekker met een stukje donker (stok)brood.