In het Antwerpse vieren we Moederdag op 15 augustus. Een dag waarop je je moeder of echtgenote/partner in de watten wil leggen. Dat kan met bloemen of een lekker ontbijt. Deze pancakes passen perfect bij moederdag. Ook leuk om samen met de kinderen voor een extra verrassing te zorgen.
Nodig: (voor 4 personen)
50 g bloem
40 g havermeel
60 g hazelnotenmeel
2 opgehoopte theelepels bakpoeder
1 theelepel vanillepoeder
240 g magere platte kaas
1 ei
100 ml water
100 g blauwe bessen
250 g aardbeien
100 g frambozen
4 grote eetlepels Griekse yoghurt of Skyr natuur
2 eetlepels suiker of bakbestendige zoetstof (sucralose, stevia, tagetesse, Zùsto …)
2 eetlepels vloeibare bakmargarine
Bereiding:
- Meng de bloem met het havermeel, het hazelnotenmeel, de vanillepoeder, 1 eetlepel suiker of zoetstof en het bakpoeder.
- Voeg hierbij het ei, de platte kaas en het water en meng goed onder elkaar tot een dik vloeibaar mengsel.
- Verwarm een beetje margarine in een koekenpan.
- Schep een eetlepel deeg in de pan en bak zo 3 tot 4 pancakes in een keer.
- Zet het vuur matig en draai de pancakes om als ze bijna droog zijn aan de bovenkant.
- Bak nog even de andere kant en neem uit de pan.
- Roer de Griekse yoghurt of Skyr los in een kom samen met de suiker of de zoetstof.
- Maak het fruit schoon, snijd grote aardbeien in stukjes en meng het fruit onder elkaar.
- Schik 3 tot 4 pancakes op een bord, schep hierop 1 grote lepel Griekse yoghurt of Skyr en ¼ van het fruit.