Noten, zaden, pitten. Allemaal hip tegenwoordig. Ze bevatten vezels en goede vetten en zorgen dat je niet snel terug honger krijgt. Wel bevatten ze veel energie (calorieën) dus je beperkt best de hoeveelheid die je gebruikt. Chiazaad kan je al gebruiken als ontbijt. Je maakt er dan een chiapudding van. Heel gemakkelijk, snel klaar en lekker. Vanillepoeder kan je kopen en toevoegen aan gerechten. Zo heb je wel de lekkere vanillesmaak zonder dat er suiker of zoetstof wordt toegevoegd.
Nodig: 1 portie
40 – 60 g chiazaadjes
2,5 – 3,5 dl melk of sojadrink
snuifje vanillepoeder
Fruit naar keuze: kiwi, bosbes, frambozen… (moet niet)
Bereiding:
Avond vooraf:
- Doe de melk of de sojadrink in een kom/glas/schaaltje.
- Voeg de chiazaadjes de vanillepoeder toe en roer om.
- Zet een nacht in de koelkast. Dek af met een schoteltje.
- Als je eraan denkt, kan je het geheel na een uurtje eens omroeren.
Volgende ochtend:
- Neem de chiapudding uit de koelkast en roer goed om.
- Maak het fruit schoon en snijd in stukjes.
- Voeg bij de chiapudding.