Confituur van aardbei en rabarber met gember

Confituur van aardbei en rabarber met gember

Confituur wordt vaak gegeten bij het ontbijt. Maak je zelf confituur, ga voor een recept met minder suiker. Gebruik fruit dat goed rijp is, dan is je confituur nog zoet genoeg. Klassiek wordt confituur gemaakt met als verhouding 1 kg fruit met 1 kg suiker. Tegenwoordig is er confituursuiker (combinatie van suiker en pec) beschikbaar waarmee het suikergehalte van de confituur verlaagd kan worden en die een goed resultaat geven. Kies voor 2:1 dit wil zeggen 2 delen fruit (1 kg) met 1 deel suiker (0,5 kg) of voor 3:1 dit wil zeggen 3 delen fruit (1,5 kg) met 1 deel suiker (0,5 kg).

Nodig:
500 g aardbeien
500 g rabarber
35 g gember
350 g confituursuiker maxi fruit (3:1)

Bereiding:

  • Maak aardbeien en rabarber schoon, snijd in kleine stukjes.
  • Schil de gember.
  • Doe de aardbeien en rabarber in een ruime kookpot.
  • Rasp hierbij de gember.
  • Voeg de confituursuiker toe en breng aan de kook.
  • Laat 4 minuten doorkoken op een zacht vuur.
  • Vul de potje met de confituur en draai ze dadelijk dicht.