Een ‘club sandwich’ is aan het einde van de 19de eeuw bedacht in de Verenigde Staten. Traditioneel bevat een ‘club sandwich’ drie tot vier sneetjes geroosterd brood dat diagonaal wordt doorgesneden en belegd wordt met vlees en groenten. Nu vinden we hiervan veel varianten, met vis, met ei, vegetarisch,… meestal wordt het met een bijgerecht geserveerd. Wij hebben gekozen voor een traditionele ‘club sandwich’ met kip en als bijgerecht rauwe groenten.
Nodig: (1 persoon)
2 grote sneetjes bruin toastbrood
1 koffielepel light mayo
1 tomaat
Ijsbergsla + beetje blaadjes rucola
Stukje komkommer
Enkele plakjes gestoomde kip (kant-en-klaar te koop of zelf te maken)
1 (houten) prikker
Bereiding:
- Maak de sla schoon, leg enkel grote stukken apart en snijd de rest klein.
- Meng de kleine stukjes sla met de rucola.
- Spoel de tomaat onder koud water en snijd ze in erg dunne plakjes.
- Spoel de komkommer onder koud water en snijd in schijfjes.
- Toast de boterhammen.
- Leg op 1 getoast sneetje brood: ijsbergsla + schijfjes tomaat + plakjes kip+ ½ koffielepel mayo + ijsbergsla.
- Leg het 2de getoaste sneetje brood erop en snijd schuin door.
- Beleg 1 driehoekje zoals hierboven beschreven en leg hierop de ander belegde boterhamdriehoek.
- Zo krijg je laagjes: brood – beleg – brood – beleg – …
- Steek een prikker door de boterhammen en zet ze rechtop op een bord of een plankje.
- Werk af met schijfjes tomaat, komkommer en gemengde sla en een ½ koffielepel mayo.