Snijbiet

Snijbiet is een vergeten groenten. Ze groeit gemakkelijk in de tuin en heeft mooie gekleurde stengels met felle kleuren. Geel, oranje, wit, paars, diepgroen … met bovenaan een groot blad. Zowel de stelen als de bladeren worden gegeten. Snijbiet wordt gegeten zoals spinazie en de smaak lijkt ook een beetje op die van spinazie. Je kan snijbieten stoven en gestoofd eten of je kan ze afwerken met witte saus of verwerken in stamppot.

Nodig: (voor 4 personen)
1 kg snijbiet
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout

Bereiding:

  • Maak de snijbiet schoon, spoel ze onder koud water en snijd in stukken.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime kookpot.
  • Voeg de gesneden snijbiet toe.
  • Stoof gaar. Voeg indien nodig een beetje water toe zodat de snijbieten niet aanbranden.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .