Dagen zonder vlees: gevulde puntpaprika’s

Puntpaprika’s zijn lange paprika’s. De laatste jaren zijn ze bij ons het hele jaar door te koop. Meestal zijn ze rood, maar er bestaan ook gele puntpaprika’s. Ze zijn wat zoeter dan de gewone paprika’s en door hun lange smalle vorm lenen ze zich uitstekend om op te vullen. Wij hebben gekozen voor een vulling met couscous, kruiden, gele paprika en kaasblokjes.

Nodig: (4 pers)
6 puntpaprika’s
3 gele paprika’s
2 eetlepels olijfolie
200 g light kaas (blok)
1 zakje couscous
1 eetlepel gedroogde kruiden: bieslook of tijm of salie,… (naar eigen smaak)
Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de puntpaprika’s, verwijder bovenaan het kroontje en snijd ze over de lange kant in twee. Verwijder de zaadlijsten en de pitjes en schik ze in een ruime ovenschaal.
  • Halveer de gele paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de pitjes, schil ze en snijd in kleine blokjes.
  • Breng ondertussen water aan de kook. Doe het zakje couscous in een ruime kom en giet hierop het kokend water. Laat wellen. Volg hiervoor de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwijder de korst van de blok kaas en snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Neem de gewelde couscous uit het water en doe in een ruime kom. Voeg de paprika- en kaasblokjes toe samen met de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de puntpaprika’s met het couscousmengsel.
  • Zet de schaal in oven en bak de puntpaprika’s gedurende 20 tot 25 minuten.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .