Garnalen en zure room is een goede combinatie die heel erg lekker is. Het is ook niet de eerste keer dat we het in een recept verwerken. Nu hebben we er een leuke draai aan gegeven. Door ze te serveren met een hartig wafeltje is het een fijn feestelijk voorgerechtje. Valt het in de smaak? Maak het ook eens als lunch.
Nodig: (6 personen)
100 g bloem
100 g (magere) platte kaas
3 eieren
50 g margarine geschikt om te bakken
1 eetlepel zonnebloemolie
Zout en peper
120 g gepelde garnalen
1 sjalot
1 schaaltje (light) zure room
2 eetlepels gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, kervel, dragon …)
Bereiding:
- Spits de eieren. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
- Roer de margarine zacht, voeg de dooiers toe en roer goed onder elkaar.
- Voeg de bloem en de platte kaas toe, roer glad.
- Schep het eiwit luchtig door het deeg. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.
- Pel ondertussen de sjalot en snipper fijn.
- Klop de zure room op in een ruime kom tot yoghurt dikte.
- Voeg de sjalot en de tuinkruiden bij de zure room, roer onder elkaar.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak wafeltjes van het deeg. Laat ze even afkoelen op een rooster.
- Serveer enkele lauwe wafeltjes op een bord met peterselie/veldsla, een schepje zure room en garnaaltjes.