Ligna Pharma voedingsprogramma, medisch onderbouwd proteïnedieet

Stap per stap naar een gezonde voeding met het Ligna Pharma programma.

Het Ligna Pharma voedingsprogramma is een medisch dieet dat in het begin vooral bestaat uit eiwitten en groenten, koolhydraten worden gemeden. Het verloopt in verschillende stappen, waarbij er geleidelijk en onder begeleiding opgebouwd wordt naar een gezond eetpatroon.

Als diëtisten zijn we natuurlijk voorstander voor een gezonde gevarieerde voeding, maar soms kan het nuttig zijn om de start te maken op een andere manier:

  • Je motivatie laat het afweten, je hebt een snellere start nodig
  • Je moet snel gewicht verliezen om gezondheidsredenen
  • Je wil breken met je oude hardnekkige gewoontes en vanaf nul je gezond eetpatroon terug opbouwen

Wat zijn de voordelen van het programma?

  • Snel resultaat: Je verliest 6-10 kg per maand
  • Geen honger en een fit gevoel
  • Behoud van spiermassa
  • Goede intensieve begeleiding in het aanleren van gezonde eetgewoontes

Hoe werkt het?

Het programma verloopt in verschillende fasen, waarin er geleidelijk opgebouwd wordt naar een gezond eetpatroon.

In het begin wordt er vooral gewerkt met hoogwaardige plantaardige eiwitten en groenten, koolhydraten worden zo goed mogelijk uit je schema geschrapt.

Door het schrappen van de koolhydraten (brood, aardappelen, pasta, rijst, fruit,…) uit onze voeding verplichten we ons lichaam om de vetreserves sneller aan te spreken (dit noemen we ketose). Deze ketose heeft tot gevolg dat je geen honger hebt en je je goed en fit voelt. De ketose treedt doorgaans na twee tot drie dagen op.

De hoge eiwittoevoer uit de maaltijden zorgt ervoor dat onze spiermassa behouden blijft en voorkomt het jojo-effect. De diëtiste berekent hoeveel eiwitten je lichaam nodig heeft om gezond en verantwoord af te vallen. Neem daarom zeker niet minder eiwitten dan voorgeschreven.

Stap voor stap worden de koolhydraten terug aan onze voeding toegevoegd en komen we tot een gezond eetpatroon zonder eiwitsupplementen, maar met een uitsluitend natuurlijke gezonde voeding.
Wanneer het dieet afgerond is, is het belangrijk om de veranderde gewoonten aan te houden, daarom is er ook de belangrijke nabegeleiding voorzien, om herval te voorkomen en je te helpen je valkuilen te herkennen. Net zolang tot je vertrouwd bent met je nieuwe gezonde patroon.

Meer info vind je op www.lignapharma.be

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .