Rijstepap met aardbeien

Het is altijd leuk als je bij het 4-uurtje een zuivelproduct kan combineren met fruit. Dat vult wat beetje beter zodat je in de tijd tot het avondeten niet onnodig allerlei dingen gaat snacken. De rijstepap hebben we niet zwaar gemaakt door minder rijst te gebruiken en op het laatste te binden met puddingpoeder. Zo krijgt je rijstepap ook een lekkere vanillesmaak.

Nodig: (voor 4 porties)

6,5 dl halfvolle melk

40 g dessertrijst (rijst geschikt voor het maken van rijstepap)

1 eetlepel suiker of zoetstof

20 g vanillepoeder

8 dikke aardbeien

Bereiding:

  • Neem een beetje melk apart in een tas en doe de overig melk in een ruime kookpot.
  • Breng de melk aan de kook en voeg de rijst toe. Roer regelmatig.
  • Zet het vuur lager als de pap kookt en volg de kooktijd die vermeld staat op de verpakking.
  • Breek de vanillepoeder in de melk in het tasje, voeg bij de pap als deze klaar is.
  • Laat even doorkoken en neem van het vuur.
  • Voeg de suiker/zoetstof toe.
  • Verdeel de rijstepap over 4 schaaltjes en laat afkoelen.
  • Spoel de aardbeien, dep ze (voorzichtig) droog met keukenrol en verwijder het kroontje.
  • Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel over de schaaltjes rijstepap.

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .