Vroeger maakte wij thuis wel een pudding waar we platte kaas onder roerden. Het is al een oud recept. Ik denk dat ik dat vroeger op school eens heb gemaakt. Het geeft je vla een fluweelachtig mondgevoel en een frisse smaak. Toch blijft het echt naar vla smaken en niet naar yoghurt of platte kaas.
Nodig: (5 porties)
0,5 L magere of halfvolle melk
1/2 zakje (25 g) vanille puddingpoeder
200 g (magere) Griekse yoghurt of platte kaas
Zoetstof of suiker
Bereiding:
- Giet een beetje melk in een kopje.
- Doe de overige melk in een kookpot en breng aan de kook.
- Voeg het puddingpoeder bij de melk in het kopje. Roer goed tot alles is opgelost en er geen klonters meer zijn.
- Voeg bij de melk als deze kookt.
- Roer goed en laat even doorkoken.
- Neem van het vuur en dek de vla af met plasticfolie zodat er zich geen velletje vormt.
- Wanneer de vla is afgekoeld, roer ze goed om zodat je een gladde massa krijgt.
- Schep de Griekse yoghurt of de platte kaas bij de vla en roer goed onder elkaar.
- Voeg zoetstof of suiker toe tot de vla zoet genoeg smaakt.
- Verdeel de gepimpte vla over 5 schaaltjes.