Over nightoats is een andere manier om havermoutpap te maken. In deze pap is de havermout lekker zacht. Niet van te koken, wel door de pap de avond ervoor al te bereiden. Lekker makkelijk als je een stevig ontbijt wil met weinig of geen werk. Je kan de havermoutpap nog even opwarmen of gewoon koud eten. Ook handig om mee te nemen naar je werk.
Nodig: 1 portie
40 – 60 g havermout
2 – 2,5 dl magere/halfvolle melk
80 – 120 g magere Griekse yoghurt
Zoetstof
Handvol bosbessen (of ander fruit naar keuze)
Bereiding:
Avond voordien:
- Doe de havermout en de melk in een kom.
- Dek af met een schaaltje of bordje en zet in de koelkast.
Ochtend
- Neem de havermoutpap uit de koelkast.
- Roer er de Griekse yoghurt door.
- Inden nodig, breng op smaak met zoetstof.
- Strooi er de bosbessen over.