Havermout bij het ontbijt is ondertussen al goed ingeburgerd. Het is lekker, het geeft lang een verzadigd gevoel en het is gezond. Het voordeel is dat je er oneindig mee kan blijven variëren. Nu we het gewone leven langzaamaan weer hervatten, is zo’n gebakken havermout wel erg handig. Je kan het bijvoorbeeld op zondag bakken, dan heb je al voor een halve week een makkelijk ontbijt dat ervoor zorgt dat je zonder honger de voormiddag doorkomt.
Nodig: (4 porties)
120 g havermout
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
2 eetlepels ahornsiroop
2,5 dl halfvolle melk, sojadrink natuur of haverdrink
½ koffielepel bakpoeder
3 stengels rabarber (of ander fruit)
Naar keuze: kaneelpoeder
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe havermout, bakpoeder, vanillesuiker (en kaneel) in een kom en schep onder elkaar.
- Meet de melk af in een maatbeker, voeg hierbij de eieren en kluts goed.
- Voeg vervolgens de ahornsiroop bij de melk en roer om.
- Voeg het melkmengsel bij de havermout en roer alles goed onder elkaar.
- Spoel de rabarber en snijd klein.
- Voeg bij het deeg.
- Neem een bakvorm en bedek met bakpapier.
- Giet hierin het deeg en plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten.
- Neem uit de oven, ontvorm en laat even afkoelen.
- Kan warm en koud gegeten worden.