Naast een fris tussendoortje is ook een koele pasta welkom als maaltijd bij warm weer. Met pasta kan je veel doen. Zowel koud als warm, met of zonder saus, met of zonder tomaten. Er zijn echt veel mogelijkheden, ook bij een koude pasta. Wij hebben er veel groenten in verwerkt die we eerst bereid hebben. Veel mensen ondervinden bij het eten van te veel en te vaak rauwe groenten eten last. Door ze eerst te bereiden en ze dan te verwerken in een koud gerecht vang je twee vliegen in een klap: koud en goed verteerbaar.
Nodig: (4 pers)
200 g pasta, bijvoorbeeld penne
1 dikke ui
1 bakje champignons
2 rode paprika’s
1 gele paprika
1 dubbele kipfilet
4 lepels olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
- Maak de ui schoon en snijd in ringen.
- Borstel de champignons, verwijder het topje van het steeltje en snijd in schijfjes.
- Schil als je dat wenst de paprika’s en snijd ze in reepjes.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de ui.
- Voeg de rest van de groenten toe en stoof op een zacht vuur beetgaar. Voeg indien nodig wat water toe zodat de groenten niet aanbranden. Laat de groenten wat afkoelen.
- Kook de pasta al dente in licht gezouten water, giet af en spoel na met koud water.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm ondertussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de kippenblokjes gaar.
- Meng pasta, groenten en kippenblokjes in een ruime kom.
- Ze nog 1 uur in de koelkast en dien op.