Griekse pasta met wortel en prei

Griekse pasta hebben we al eerder gebruikt in onze recepten. Zelf vind ik het wel prettig om mee te werken. Het lijken precies grote uit de kluiten gewassen rijstkorrels. Net zoals ander pasta is ook Griekse pasta heel veelzijdig in gebruik. Nu er in het najaar de laatste jonge wortelen zijn en prei in overvloed is dat een goede combinatie voor een najaarspasta.

Nodig: (4 pers)
120 – 150 g Griekse pasta
1 busseltje jonge wortelen
2 stukken prei
I grote ui
2 eetlepels olijfolie
125 g (light) verse kaas (type Philadelphia)
Peper en zout

Bereiding:

  • Breng water aan de kook en kook hierin de pasta. Volg de kooktijd aangegeven op de verpakking.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.
  • Maak de prei schoon en snijd eveneens in stukjes.
  • Verwarm de olijfolie en fruit de ui.
  • Voeg de wortelen toe en stoof even.
  • Voeg na 5 minuten de prei toe.
  • Roer regelmatig om en stoof de groenten nog tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de verse kaas toe en roer om.
  • Zo krijg je een romige saus.
  • Giet de pasta af en voeg bij de groenten.
  • Breng op smaak met peper en zout

Variatie:

  • Vervang Griekse pasta door andere pasta, bulgur, quinoa, rijst …
  • Voeg andere kruiden toe: tijm, oregano, rozemarijn …
  • Wissel af met andere groenten, volg de seizoenen.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .