Wij willen iedereen die de uitdaging is aangegaan om aan “dagen zonder vlees” mee te doen heel graag ondersteunen. In deze periode voorzien we iedere week een recept zonder vlees. We stellen gevarieerde recepten samen zodat jullie geen saaie maar feestelijke maaltijden kunnen nuttigen. Zo dragen wij ons steentje bij zodat jullie jullie ‘challenge’ tot een goed einde kunnen brengen. Succes en vooral smakelijk eten.
Nodig: (4 pers)
5 vellen filo- of brickdeeg
3 uien
4 eetlepels olijfolie
0,5 kg wortelen
0,5 kg spruitjes
1/2 knolselder
50 g tapenade van tomaten (of een andere tapenade naar keuze)
1 pak feta light
Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pel de ui en snijd klein.
- Schil de wortelen en de knolselder en snijd in kleine blokjes.
- Maak de spruitjes schoon. Dikke spruiten kan je best in twee snijden.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kookpot, stoof de ui en voeg de groenten toe.
- Neem ondertussen een ruime ovenschaal en vet deze lichtjes in met olijfolie.
- Leg er een vel brickdeeg in, bestrijk dit dun met olijfolie. Leg hierop het tweede vel brickdeeg, bestrijk dit dun met olie. Herhaal dit tot de vellen brickdeeg op zijn.
- Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken.
- Smeer op de bodem van de taart de tapenade.
- Schep hierop de uitgelekte groenten. Kruid met peper en zout
- Verbrokkel de feta en verdeel over de taart.
- Bak de taart gedurende 20 tot 30 minuten tot ze mooi bruin is.
Tip:
- Geen fan van spruiten of knolselder of wil je variatie? Kies dan voor andere wintergroenten.