Een verloren maandag zonder appelbollen of worstenbrood is voor een Antwerpenaar geen verloren maandag. En tradities zijn er om in ere te houden. Wij hebben dit jaar een heerlijke appelbol uitgewerkt. Wij hebben er wat kaneel in verwerkt, maar het kan ook zonder kaneel. Je kan ook kiezen voor een ander specerij om je appelbol wat meer smaak of pit te geven. Wat dacht je van speculaaskruiden of kaneel met gemberpoeder of een snuifje kardemom.
Ingrediënten: (4 stuks)
4 rechthoekige vellen filodeeg
4 zoete appels
Naar eigen smaak: kaneel, speculaaskruiden,….
1 ei
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis.
- Plaats de appel in het midden van het filodeeg.
- Strooi en naar eigen smaak kruiden op.
- Vouw het filodeeg over de appel, zodanig de appel helemaal is ingepakt.
- Leg de appel op een bakplaat. De kant waar het filodeeg samenkomt moet onderdaan op de bakplaat liggen.
- Klop het ei los in een tas en bestrijk de appelbol met het ei.
- Plaats in de oven laat de appelbollen een kwartiertje bakken.
- Eet ze warm op.