Feest 2025: Hapjes dips met tortilla’s

Ook dit jaar starten we onze feestmenu van 2025 met hapjes. De rode bieten dip kan je zien als een hummus. Alleen zijn de kikkererwten vervangen door linzen. Je kan deze dip ook maken met kikkererwten als je die liever lust. Door het geheel te mixen met een ijsblokje geeft dit de dip een zachte en fluwelige textuur. De broccoli dip wordt niet gekookt maar in de oven gegaard. Dit zorgt ervoor dat de ingrediënten meer smaak behouden waardoor de dip een mooie intense smaak krijgt.

Nodig: (voor 12 personen)

1 grote zak tortilla chips natuur

Rode bieten dip:

1 groot blik linzen

2 gekookte rode bieten (middelmatig groot)

2 eetlepels sesamzaadjes

1 ijsblokje

2 eetlepels olijfolie

Beetje citroensap

Ricotta dip:

250 g ricotta

4 lente-uitjes

Peper en (zout)

Broccoli dip:

1 broccoli

1 dunne prei

2 takjes verse tijm

½ citroen

2 eetlepels olijfolie

20 g amandelschilfers

Bereiding:

Rode bieten dip

  • Vertrek je van verse rode bieten, was ze dan goed en kook ze gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Giet de linzen in een vergiet, spoel goed met koud water en laat uitlekken.
  • Snijd de gekookte rode bieten in blokjes en meng met de linzen, de sesamzaadjes en de olijfolie.
  • Mix het geheel tot een smeuïge massa samen met het ijsblokje, voeg indien nodig een beetje water toe.
  • Breng op smaak met een beetje citroensap.

Ricotta dip:

  • Roer de ricotta los in een ruime kom.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snipper fijn.
  • Meng ze onder de ricotta en breng op smaak met peper en indien nodig een weinig zout.

Broccoli dip:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Snijd de roosjes van de broccoli in stukjes van ongeveer 2 cm, spoel onder koud water en laat uitlekken.
  • Maak de prei schoon, spoel onder koud water en snijd in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Pluk de blaadjes van de takjes tijm.
  • Meng de broccoliroosjes met prei en de tijm.
  • Snijd de citroen in twee en pers uit over de groenten.
  • Schep in een vuurvaste schaal met een deksel.
  • Voeg de olijfolie toe, roer om, plaats het deksel op de schaal en zet in oven voor 30 minuten.
  • Neem uit de oven, voeg de geschaafde amandelen toe en mix tot een smeuïge dip. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  • Kruid bij met peper en indien nodig een weinig zout.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .