Ondergewicht

Ook ondergewicht komt steeds vaker voor in onze samenleving door de toenemende overlevingskansen bij bepaalde ziektes en door de vergrijzing van de bevolking. Ondergewicht kent verschillende oorzaken gaande van lichamelijke veranderingen en gezondheidsproblemen tot sociale en psychische factoren.

We spreken van ondergewicht, wanneer het gewicht minder is dan dat wat goed is voor de gezondheid. Vaak kunnen we dit nagaan aan de hand van de BMI (Body Mass Index) en/of via de middelomtrek. Bij ondergewicht moeten we ook behoedzaam zijn op ondervoeding. Dit is een ongezonde voedingsstatus waarbij er een tekort is aan de nodige voedingsstoffen. Verschillende klachten zoals verlies van spiermassa, verlaagde weerstand, vertraagde wondgenezing … kunnen dan optreden.

Als basis stellen wij een energie- en eiwitrijk dieet op dat afhankelijk van jouw persoonlijke situatie nog aangepast kan worden op jouw maat. Dit kan gaan van vitaminen- en mineralenverrijking tot gewijzigde consistentie van je voeding.

Maak een afspraak met één van onze diëtisten:

Eindhout, Lommel, Olen, Westerlo, Zoerle-Parwijs:

Zoersel:

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .