Diabetes

Momenteel heeft 1 op 10 van de volwassenen in ons land diabetes, waarvan meer dan 90% diabetes type 2. Diabetes type 2 is dus de meest voorkomende vorm en treedt vooral op vanaf 40 jaar. Aan erfelijke aanleg of aan leeftijd kan je uiteraard weinig veranderen. Maar je kan wel gezond leven om diabetes type 2 te voorkomen of zo goed mogelijk te behandelen.
1 op 3 van de mensen met diabetes weten niet dat ze diabetes hebben. Deze mensen krijgen niet de nodige zorg en behandeling om verwikkelingen aan het hart, de ogen, de nieren en de voeten te voorkomen. Het is dus heel belangrijk om mensen met risico op (ongekende) diabetes tijdig op te sporen en een (preventieve) behandeling bij hen op te starten om zo verwikkelingen te voorkomen.

Mensen met diabetes hebben recht op enkele financiële tegemoetkomingen bij de diëtist. Vraag hiervoor een voorschrift bij je huisarts. Wij merken in onze praktijken dat de juiste voorlichting en educatie een groot verschil kan maken.
Door jou betere kennis rond diabetes en de juiste voedingsvoorlichting te geven, zorgen wij dat je zelf gezonde beslissingen kan nemen.

Maak een afspraak met één van onze diëtisten:

Eindhout, Lommel, Olen, Westerlo, Zoerle-Parwijs:

Zoersel:

Terugbetaling

Terugbetaling van dieetadvies via Riziv
Op voorschrift van de huisarts
download voorschrift dieetadvies voor- en zorgtraject
download voorschrift educatie voortraject

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .