Verloren stokbrood

Verloren stokbrood

Verloren brood, wentelteefjes, pain perdu, french toast … Ook in de ons omringende landen kennen ze dit recept. Gemakkelijk om wat oud brood mee weg te werken. En een lekker warm ontbijt. Niet alleen van brood is er wel een eens een sneetje dat wat oud wordt. Ook blijft er wel eens een stukje stokbrood of een pistoletje over na het weekend. Op maandag kan je er niet veel meer mee doen, want dan is het helemaal hard geworden. Je kan ze wel nog verloren brood mee maken. Eens iets anders en zo ook wordt de afvalberg weer wat kleiner.

Nodig: 2 portie
2 oude pistoletjes of stukjes stokbrood
1 eitjes
1 dl magere of halfvolle melk
1 eetlepel vetstof geschikt voor bakken en braden
Beetje suiker, zoetstof of confituur

Bereiding:

  • Snijd de pistolet of het stokbrood door zodat je een soort boterham krijgt.
  • Breek het eitje in een diep bord en voeg hierbij de melk.
  • Kluts het ei en de melk goed onder elkaar.
  • Neem de stukjes pistolet/stokbrood en laat ze langs beiden zijden goed weken in het ei-melk mengsel.
  • Verwarm een beetje vetstof in een pan.
  • Leg het geweekte brood de pan en laat bakken.
  • Draai na 2 tot 3 minuten om en bak de andere kant.
  • Serveer warm met een beetje suiker, zoetstof of confituur.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo