Valentijns hartjes

Valentijns hartjes

14 februari is in aantocht. Het moment om de dierbaren uit je omgeving eens extra in de watten te leggen. Je kan een cadeautje kopen of samen uit gaan eten. Je kan ook thuis lekker koken of zorgen voor een fijn koekje voor bij de koffie of de thee. Je kan je partner of je kinderen ook verrassen door de koekjes mee te geven in de brooddoos of in de koekjesdoos.

Nodig: (20 – 30 koekjes)
100 g margarine geschikt om te bakken
60 g licht bruine rietsuiker
1 ei
200 g bloem

Bereiding:

  • Roer de margarine zacht.
  • Voeg de suiker en het ei toe, roer onder elkaar.
  • Voeg de bloem toe en kneed tot een zacht deeg.
  • Vorm een bol, wikkel in folie en leg de deegbol voor minstens 1 uur de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem het deeg uit de folie en rol het met een deegrol uit tot 3 mm dikte.
  • Steek er met hartvormpjes de hartjes uit en plaats deze op een (ingevette) bakplaat.
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 8 tot 10 minuten mooi bruin.
  • Wat wil je zoeken?

    Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo