Tomaat garnaal

Er kunnen opnieuw afspraken gemaakt worden in onze Di-eetpraktijken van Lommel, Mol, Olen, Westerlo en Zoersel. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en respecteren de hygiënemaatregelen. Online-consulten blijven mogelijk.

Tomaat garnaal

Een dagje of een vakantie aan zee gaat dit jaar niet zo vanzelfsprekend zijn dan dat we gewoon zijn. En snel nog iets eten voor we naar huis gaan zal er in het ‘nieuwe normaal’ waarschijnlijk ook anders uitzien. We kunnen natuurlijk ook thuis genieten van de gerechten. Zoals tomaat garnaal. We denken natuurlijk direct aan een tomaat gevuld met garnaaltjes en mayo. Wij hebben er een eigentijdse versie van gemaakt. Zeker het uittesten waard.

Nodig: (± 4 personen als hoofdgerecht)

8 tomaten of 4 grote coeur de boeuf tomaten

400 g gepelde garnalen

200 g (light) verse kaas natuur type Philadelphia

4 eetlepels gehakte kruiden (bieslook, peterselie, kervel …)

Geutje halfvolle melk

Peper en zout

 

Bereiding:

  • Spoel de tomaten, droog ze met keukenrol en snijd ze in heel fijne plakjes.
  • Schik de tomatenplakjes op 4 grote borden.
  • Roer de verse kaas los met een geutje melk los tot een sausje.
  • Voeg de kruiden erbij en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het sausje over de tomaten.
  • Werk af met de garnalen.
  • Lekker met een stuk stokbrood, een getoaste boterham of een gekookte aardappel.

 

Tip:

Voor een voorgerecht halveer je de porties.

Wat wil je zoeken?

Ontvang onze gratis nieuwsbrief met recepten en dieetinfo